Рубрики
UKRAINE

Відкриття виставки Дмитра Євсєєва в Dymchuk Gallery

5 квітня в Dymchuk Gallery відбулося відкриття персональної виставки молодого одеського художника Дмитра Євсєєва. На виставці під назвою «Інтроспекції» представлено живописні полотна, створені протягом останніх років.

Нехай це твердження суперечливе, і звістки про смерть живопису мають давню історію, усе-таки дев’яності та двотисячні роки як у світовому, так і в українському мистецтві певною мірою можна охарактеризувати відмовою від живопису. В більшості своїй художники знаходили нові засоби виразності, а критики говорили про живопис як несучасний медіум, який вичерпав себе. Однак за останні роки смерть живопису все більше заперечують, а про те, що цей медіум досяг свого ліміту, говорити все ж рано.

Дмитро Євсєєв, який експериментує також з фотографією, безумовно є прихильником живопису та вісником його повернення в новій якості.

В серії камерних робіт, більшість з яких є портретами, він схоплює різноманітні стани, в яких опиняється його герой. Психологізм його робіт безперечний і досягається мінімальними засобами – прості за композицією, аскетичні у кольорі, вони фокусуються на емоціях портретованого.

Експозиція триватиме з 5 квітня по 27 травня. Вхід для усіх охочих – вільний.