Рубрики
UKRAINE

Відкриття персональної виставки Марії Куліковської

Вчора у Port creative hub відбулося відкриття проекту «Рухи свободи» художниці Марії Куліковської. В рамках проекту художниця представила нові скульптури та акварельні роботи з жіночими та чоловічими тілами через які вона рефлексує над станами жінки в сучасному суспільстві та закликає до змін і пошуку свободи.

У експозиції нового проекту, як і у попередніх (зокрема «Ікона», «Армія клонiв», «Homo Bulla», «Пандора» «Memento Mori», «Capre Diem», «Soap Figures») художниця створює зліпки та зображення власного тіла — створює «власних клонів», тим самим намагаючись зрозуміти себе як «іншого». Унаслідок таких «розшарувань свідомості» виникає з одного боку можливість подивитися на себе зі сторони, а з іншого — розгубленість, конфліктність у самосвідомості художниці, які пов’язані із постійною втратою та пошуком ідентичності людини в сучасному світі.

«Важливо дуже, що в моїх роботах завжди присутній політичний аспект. Тому що будучи жінкою я пишу себе, жінок, танцюючих, літаючих, розірваних, розбитих, нахилених, але це все ознаки або минулої або майбутньої боротьби», — коментує Марія Куліковська.