Рубрики
UKRAINE

Виставка художниці Валентини Засуцької в Музеї історії міста Києва

10 жовтня в МВЦ «Музей історії міста Києва» відбудеться відкриття виставки київської художниці Валентини Засуцької «Моя Планета». Куратор виставки – Георгій Браіловський.

На виставці буде представлено близько двадцяти живописних робіт великого формату, в яких художниця спробувала створити портрет внутрішнього світу, образ планети, в якій живе. Деякі роботи на виставці супроводжуватимуться аудіо-коментарями відомого українського гурту «Bahroma» — відтак кожен глядач зможе зануритися в ту атмосферу, яка надихнула художницю на створення даного твору.

«Мене надихає усе без залишку: друзі, люди, що проходять повз мене, пісні, несподівані знайомства, улюблена сім’я, подорожі та багато іншого. Хочу занурити вас у світ Магічного реалізму, у світ, що зачаровує та вабить, у світ, в якому я люблю, дружу, мрію і експериментую. Це проект-відчуття, що допомагає зрозуміти багатогранність і красу внутрішнього світу людини в усіх його проявах. Кожен з нас живе на власній планеті, не подібної до інших, якій можна дати назву «Життя». І у кожного вона своя!», — зазначає Валентина Засуцька.

Спеціальний гість на відкритті виставки — Денис Ржавський. Літературні читання Дениса стануть складовою частиною проекту, зв’язавши воєдино візуальні і літературні образи.

Валентина Засуцька — художник, архітектор. Народилася у місті Київ. 2009 року закінчила архітектурний факультет КНУБА за спеціалізацією «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво». З 2011-го — архітектор і художник в архітектурному бюро Zasutsky Team. Роботи Валентини Засуцької стали окрасою публічних і приватних просторів, створених відомими українськими архітекторами: Сергієм і Владою Махно, Сергієм Готвянским, Євгеном Засуцьким, Вікторією Оскілко та іншими. Частина робіт знаходиться в приватних колекціях України і США — в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. Роботи Валентини Засуцької регулярно прикрашають сторінки провідних нішевих видань України — «ID Interior», «Domus Design», «Home Interior» та ін.

  • Відкриття виставки – 10 жовтня о 18.00 в МВЦ «Музей історії міста Києва» (вул. Б. Хмельницького, 7)
  • Акредитація для преси – (096) 90 65 189 Ілона Софіюк