Рубрики
UKRAINE

Подорож печерами Кападокії у новому проекті Юрія Мусатова

Triptych: Global Arts Workshop i Sky Art Foundation представляють «МІСЬКІ ПЕЧЕРИ» – нову керамічну серію провідного представника світової керамічної сцени Юрія Мусатова.

Рука художника веде нас фантастичним вулканічним ландшафтом Кападокії, одного з найтаємничіших регіонів світу. Мережа підземних міст, печери і тунелі, вирізблені з каменю церкви та дивовижні каміни фей – нерукотворна краса ґрунту місцевості вражає розмаїттям форм, текстур, кольорів.

«Натхнення на цей проект іде від 2015 року, коли я дізнався про місцевість Кападокія в Туреччині. І от три роки мріяв відвідати печери Кападокії. Цього року знову не склалося. Було багато інших міст і країн, а Кападокія в моїх думках, чекає мене. Думаю, що наступного року навідаюсь. Тому така назва. Печери і сучасні міста, мрії і спогади як одне ціле», — розповідає Юрій Мусатов.

Юрій Мусатов – професійний представник сучасної української художньої кераміки. Народився 1981 року в м. Конотоп Сумської області, Україна. 2008 року закінчив Львівську національну академію мистецтв, факультет декоративно-прикладного мистецтва, відділення художньої кераміки. Член Національної спілки художників України (НСХУ), член Міжнародної академіки кераміки в Женеві (IAC). Постійний учасник персональних і групових виставок, мистецьких проектів, симпозіумів, бієнале кераміки та резиденцій в Україні, Іспанії, Італії, Китаї, Латвії, Молдові, Південній Кореї, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, США, Тайланді, Туреччині, Угорщині, Швейцарії. Живе та працює в Києві. Творчість митця представляє Sky Art Foundation.

  • Відкриття: 18 жовтня о 19.00.
  • Triptych: Global Arts Workshop (Київ, вул. Андріївський узвіз, 34)