Рубрики
UKRAINE

Відкриття виставки київських художників Костянтина та Марії Павлишин

5 квітня в Карась Галереї відбулося відкриття першого спільного проекту двох київських художників Костянтина та Марії Павлишин «Асанатана».

Проект, перш за все вражає неймовірною технічною досконалістю, монументальним масштабом та увагою до деталей.

Взявши за основу принципи сюр-реалізму та оперуючи прийомами та засобами психоделічного в мистецтві з певними алогізмами, ірраціональністю, еманацією та антропоморфністю та колажністю, автори проекту розмірковують про можливість абсурду у постійному розвитку інтелекту, особливо, коли це відбувається у ціннісній дезорієнтації.

Художній світ робіт мистецького тандему наповнений архетипічними персонажами а об’єктами, характерними для кіно, комп’ютерних ігор та всієї сучасної культури зміненої, доповненої реальності, яка нас оточує і змінюється довкола нас щосекунди. Постійна зміна умов існування та простору часто викликають відчуття небезпеки, особливо небезпеки для внутрішнього світу людини. Саме з цим відчуттям небезпеки втрати своєї внутрішньої ідентичності та внутрішньої стабільності і грають автори в своїх роботах, наче передаючи один одному паси пінг-понговою кулькою символізму.

Виставка триватиме до 24 квітня.