Рубрики
UKRAINE

В Києві стартує міжнародний архітектурний фестиваль

20-21 квітня в муніципальній галереї «Лавра»  пройде Міжнародний архітектурний фестиваль СANactions, який об’єднає в собі найкращі  архітектурні роботи світу. В програмі заходу — лекції, воркшопи, майстер-класи, дискусії, виставки, архітури, презентації та інше.

Спеціальний партнер заходу — Київська муніципальна галерея Лавра, яка є головною локацією фестивалю.

Cпіворганізатори: London Festival of Architecture, Copenhagen Architecture Festival, Urban Forum Kazakhstan, NewGenerations, Architecture Fringe.

Лекторами події стануть провідні архітектори та урбаністи світу: Йен Ґел, Маркус Апензелер, Бенджамін Хоссбах Луіза Фііл Хансен , Дірк Іеде Терпстра, Томмі Мякінен, Міріам Німеєр,  Маттіас Рамміг, Харіс Піплас, Андреас Рубі, Кен Сміт, Мартайнде Віт, Григорій Зотов та Віктор Зотов.

Родзинка  цьогорічного фестивалю — архітектурні тури Києвом: від Лаври до Подолу та Річпорту, вздовж Великого Дніпра по шляху до Крайки.

«Ще рік тому, відкриваючи першу міжнародну мистецьку резиденцію в Лаврі за підтримки київської міської влади, ми взяли курс на те, щоб перетворити муніципальну галерею на сучасний пульсуючий креативний простір. Сьогодні для Лаври в пріоритеті творчі міжнародні діалоги, які продемонструють інтелектуальний потенціал нашої молоді, масштабні крос культурні проекти, де поєднується мистецтво та технології. Сподіваюсь, що дуже скоро галерея Лавра стане територією розумного та живого мистецтва в усіх його проявах. ФестивальCANactions , який збере на території Лаври архітектурні новаторські ідеї з усього світу – краще підтвердження правильного курсу на оновлення галерейного простору. Міжнародний архітектурний фестиваль СANactions – це також територія креативу, творчості та нових ідей. У нас спільні напрямки розвитку і бачення перспектив. Думаю, таке партнерство стане прекрасним поштовхом до нових спільних проектів, адже архітектура, як і сучасне візуальне мистецтво – це завжди поєднання душі та інтелекту», — Тетяна Міронова, директор Київської муніципальної галереї Лавра.

«Головні події Фестивалю відбудуться просто неба у найбільш значущих, найболючіших та найпрекрасніших акупунктур них точках Києва:від Лаври до Подолу та Річпорту, вздовж Великого Дніпра по шляху нашої прекрасної Крайки, що як намисто зібрала на собі найцінніші перлини великого Міста. Цього року кращі архітектори та урбаністи світу об’єднались, щоб пройти цим шляхом разом з нами», — Віктор Зотов, Засновник CANactions, ZOTOV&CO.

Офіційно фестиваль розпочнеться 19 квітня подією під назвою «Schweizweit». Це виставка про активний розвиток швейцарських архітектурних бюро протягом останніх 20 років, що організована за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Виставку урочисто відкриє директор Швейцарського Музею Архітектури (SAM) Андреас Рубі.

Початок о 18:30, Київська муніципальна галерея Лавра (вул.Лаврська,9.)

Вхід вільний за попередньою  реєстрацією Exhibition «Schweizweit»