Рубрики
UKRAINE

Президент Італії нагородив орденом керівника Zenko Foundation

19 травня в Національній опері України на урочистому відкритті міжнародного мистецького проекту до дня Європи в Україні Gala Europa засновник Zenko Foundation Зенко Афтаназів був нагороджений однією з найвищих державних нагород Італійської Республіки – орденом Зірки Італії в званні Кавалера.

Орден Зірки присуджується за особливі заслуги в розвитку політичного, культурного і зовнішньоекономічного співробітництва між Італією та іншими країнами. Нагородою можуть бути відзначені італійці, які проживають за кордоном, або іноземці. Нагорода присуджується Президентом Італії.

Культурна дипломатія – один з головних напрямків роботи Zenko Foundation. Так, ось уже протягом трьох років фонд активно співпрацює з Італійським інститутом у Києві, виступивши арт-партнером низки міжнародних музичних подій, зокрема, прем’єри опери «Тоска» та гала-концертів класичної музики Gala Europa.

«Взаємоінтеграція культурної спадщини різних країн збагачує загальнолюдський досвід і зміцнює мости взаєморозуміння і довіри між людьми», – зазначив у своїй промові Зенко Афтаназів. Засновник Zenko Foundation висловив подяку Італійській Республіці, Президенту Італії Серджо Маттарелла і Надзвичайному і Повноважному Послу Італійської Республіки пану Давиду ла Чечиліа за честь отримати таку високу нагороду. «Я також хочу подякувати Італійському інститутові культури в Україні за високопрофесійну роботу, яка дає нам можливість ближче познайомитися з багатогранною культурою Італії», – сказав Афтаназів.