Рубрики
UKRAINE

«Арт-майнінг» у дипломатичній установі України у Франції

13 вересня постійне представництво України при Раді Європи провело у Стразбурзі, Франція, офіційний прийом з нагоди Дня незалежності України. Урочистий захід відбувся в будівлі дипломатичної установи, де Роман Мінін, за запрошенням представників посольства, відкрив виставку «Арт-майнінг».

Прийом з нагоди Дня незалежності є головним урочистим заходом року, який організовують дипломати. Його відвідали Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд, посли та дипломати держав-членів Ради Європи, представники спостерігачів при цій організації, її міжнародного секретаріату та міста Страсбург. Проект Мініна і трансформація будівлі справили велике враження на відвідувачів.

Митець створив вітраж для зенітного ліхтаря центральних сходів, два барельєфи із сучасних матеріалів, колекцію принтів, графіті на воротах, декілька картин із доповненою реальністю та презентація «Храму майнінгу» у віртуальній реальності. Арт-об’єкти Мініна наповнили простір дипломатичної установи новим змістом, відтворили для гостей експозиції сучасну Україну та Донецький регіон зокрема.

«Центральний персонаж моєї творчості – донецький шахтар. Зараз він символізує початок епохи майнінгу, нову глобальну цифрову економіку. Свій месседж я залишаю у Стразбурзі, на підтвердження того, що ми, українці, свідомі до сучасних трендів, формуємо майбутнє», – коментує Роман Мінін.

«Це наш спільний акт культурної дипломатії. Ми перетворили представництво на простір, що представляє співробітникам та гостям установи нову сучасну Україну. Я вдячний Роману Мініну та арт-дилеру Ігорю Абрамовичу за чудовий проект. Представництво України при Раді Європи стало першою закордонною дипломатичною установою України, що отримала цілісне оформлення від сучасного українського митця», — зазначив Дмитро Кулеба, посол, постійний представник України при Раді Європи.