Рубрики
UKRAINE

Odesa Photo Days Festival оголошує прийом заявок на конкурс Female Ukrainian Photographers

Міжнародний фестиваль сучасної фотографії Odesa Photo Days Festival оголошує прийом заявок на конкурс Female Ukrainian Photographers.

Тривалий час фотографія була чоловічою сферою — гортаючи каталоги виставок минулого сторіччя дуже рідко зустрічаєш жіночі імена. Однією з причин вважають відсутність у жінок інтересу до фотографування, але водночас в архівах ми знаходимо роботи невідомих, але цікавих фотографок. Інша думка, що жінки залишають мистецтво після створення сім’ї та народження дітей, але в сучасному світі вже так багато прикладів, які долають і цей стереотип. Також в професійних колах існують судження, що робота в гарячих точках, тривалих експедиціях та на спортивних майданчиках це суто чоловіча справа, але історія та сучасність раз за разом доводять, що професіоналізм та спритність не залежать від статі. Ми хочемо надати голос жінкам: показати, про що вони знімають, чим переймаються, як формують історії та візуальні меседжі, і на цих прикладах простежити, як розвивається сучасна фотографія в Україні.

Надсилайте свої серії робіт та розповідайте історії, діліться своїми поглядами. Відібрані серії будуть представлені на Odesa Photo Days 2021 та на інших міжнародних фотофестивалях у 2021-2022 роках.

Умови участі:

До участі в конкурсі приймаються заявки від українських фотографок, без обмеження віку та техніки роботи.

  • Надсилайте портфоліо у форматі PDF, максимальна кількість сторінок — 10, кількість фотографій — необмежена, максимум 3 серії робіт, короткий текст-опис серій та коротка біографія.
  • Заявку може відправити авторка самостійно або ж родина, друзі, які мають право власності, якщо хочете відправити роботи своєї мами, бабусі, дочки тощо.
  •  Назва файлу у форматі: Ім’я_Прізвище_назва проекту.
  •  Тема листа «Open call Прізвище_ім’я_місто»
  •  Заповнити онлайн-форму
  •  Участь в конкурсі — безкоштовна

Роботи надсилати на thephotodays@gmail.com

Останній день прийому заявок – 26 лютого 2021.

Оголошення результатів – березень 2021.