Рубрики
UKRAINE

Віктор Сидоренко випустив спеціальне видання серії “Lexicon” у NFT на підтримку України

Один з найдорожчих українських художників Віктор Сидоренко випустив спеціальне видання серії “Lexicon” у NFT на підтримку України.

Серія створена незадовго до війни росії проти України. У ній митець досліджує вплив умов, що обмежують свободу, на людину. Тут образ Персонажа вписаний у коло, яке вписане у квадрат, що разом утворюють рамку. Його рухи є протестом, намагання вибратися за межі фігури. Втім, чи призведе ці динамічні жести до омріяної свободи? Та й чи не є за рамками квадрата і кола ще інші перепони?

Частину отриманих коштів з продажу тиражу 6/13 митець віддасть на реалізацію програм благодійного Art for Victory Fund, який займається підтримкою українського культурного сектору та його діячів(-ок) під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Придбавши один екземпляр серії “Lexicon”, ви допомагаєте: митцям і мисткиням, що працюють у складних умовах, кураторам, які організовують виставки про Україну по всьому світу, інституціям, котрі продовжують працювати попри загрози.

Придбати NFT серії “Lexicon” Сидоренка можна на Binance.