Рубрики
UKRAINE

В Українському Домі відкриється виставка плакатів воєнного часу

Український Дім представляє виставку плакатів воєнного часу – виразну мистецьку реакцію на події війни.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну багато митців зробили свій вибір діяти: говорити тут і зараз про війну без дистанції. Створені ними візуальні образи стали «голосами» спротиву на громадських акціях в містах України і світу, отримали резонанс у ЗМІ, тиражувалися тисячами в дописах у соціальних мережах. Ці влучні образи весь цей час допомагають живити інформаційну хвилю, що не дозволяє світові відвертатися від війни в Україні.

Через плакат митцям вдається висловити той складний спектр емоцій та жах подій, які сьогодні переживають і через які проходять всі українці, сказати без слів про цей сплав з потрясінь і піднесення. Це голкове влучання у наші чутливі точки дозволяє досягти певного усвідомлення і вивільнення від цих переживань.

Лаконічні плакатні повідомлення стали однією із форм діалогу всередині українського суспільства. Вони швидко розлітаються месенджерами, розклеюються вулицями міст. Підтримують наш бойовий дух, вселяють відчуття єдності, дають переконатися, що кожен з нас не сам у своєму болю, у готовності допомагати, у прагненні справедливості.

У межах виставкового проєкту представлена крапля з океану тієї мистецької реакції на події війни, яку нон-стоп генерують художники, дизайнери, ілюстратори у форматі плаката. Художники зробили свій вибір діяти. Для багатьох з них воєнний плакат – не просто, а часто і не стільки висловлювання, як форма боротьби. Цим проєктом Український Дім утверджує важливість їхнього вибору – творчого і громадянського.

Учасники проєкту: Антон Або, Данило Галико, Олександр Грехов, Нікіта Тітов, Анна Іваненко, Анна Сарвіра, Маша Фоя, Грася Олійко, Олег Грищенко, Тетяна Якунова, Марі Кінович, Женя Полосіна, Женя Олійник, Юлія Твєрітіна, Сері/граф, Антон Резніков, Данил Штангеєв і Борис Філоненко, Влада Боровик-Самолевська, Даша Подольцева, Михайло Скоп, Андрій Єрмоленко, Олексій Сай, Мітя Фєнєчкін, Ліза Яблонська-Михайлусь, Анастасія Гайдаєнко, Наталія Шульга, Ілля Угнівенко, Романа Романишин і Андрій Лесів, Альбіна Ялоза, Антон Логов, Kinder Album, Олексій Ревіка, Ave Libertatemaveamor, Катя Лісова, Orka Collective, КАРА.

  • Відкриття: 14 липня, 17:00
  • Український Дім (Хрещатик, 2)
  • Вхід на виставку в день відкриття — вільний. У наступні дні вхід на виставку платний. Вхідний квиток можна буде придбати в касі Українського Дому.
  • Графік роботи: вівторок-неділя, 11:00-19:00 (понеділок — вихідний)