Рубрики
UKRAINE

Художник Антон Логов презентує проект-осмислення подій Євромайдану

1 грудня Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Український інститут національної пам’яті та ТЦ GLOBUS презентують мистецький проект Антона Логова «Серцебиття» (інсталяція, фото, графіка).

Пульс суспільства виявляється в пофарбованих мною світлинах Сергія Бабенко, Сергія Рістенко, Богдана Пошивайло та Олександра Сліпченко, які фіксують документальні події на Майдані 2013-14 років. Поруч співіснують мої графічні роботи із серії Промова зі словами, що спонукають до роздумів, дії та рішучості. А також — твори із серії Київські інсталяції, що іронізують над сучасним культурним ландшафтом Києва. Інсталяція з абстрактно розмальованих коробок з картону — живописна уява про тих, хто вже пішов від нас назавжди, але залишається в памяті. Це також символ незалежного уявлення про світ. Основний наголос проекту ставиться на запитанні: «А чи згадають нас за 100 років, чи через 200?», — розповідає Антон Логов.

Чотири роки тому, 1 грудня 2013-го, після брутального розгону учасників мирного протесту біля монумента Незалежності в центрі Києва зібралося півмільйонне народне віче, яке закликало громадян обстоювати свій цивілізаційний вибір і поставило владі вимогу покарати винних у побитті студентів-активістів. Банкова відповіла провокаціями, сльозогінним газом та кийками, однак революцію вже неможливо було спинити. Тоді вперше ми відчули потужний пульс усієї країни, соборне серцебиття нації, сповненої рішучості захистити свою гідність і свободу.

Спробою мистецького осмислення подій Євромайдану, прагнення до змін, заглиблення в незриме ані для очей, ані для фото — й телеоб’єктивів явище консолідації суспільства, що вловлюється лише на рівні відчуттів та емоцій, постає проект “Серцебиття”.

Відкриття: 1 грудня о 18.00, ТЦ GLOBUS 2 (Майдан Незалежності, 1).