Рубрики
UKRAINE

Персональну виставку Сергія Якименка покажуть в столичному просторі «Укрпошта Арт Хаб»

З 8 червня в столичному просторі Головної пошти країни «Укрпошта Арт Хаб» відкриється експозиція творів українського художника Сергія Якименка, що триватиме протягом 2 місяців. Виставка відбудеться за підтримки платформи ABRAMOVYCH.ART.

Автор надав для широкого огляду 10 поп-арт-колажів та відео-інсталяцію, що буде транслюватися під час відкриття виставки 8 червня о 19:00.

«Основну роль у моїх роботах відіграє композиція. Мене надихають обкладинки сучасних коміксів, де використовуються перетлумачені символічні та знакові образи, елементи графіті з мотивами традиційного азіатського тату, мультфільми та інші загальновідомі складові сучасної поп-культури», – коментує Сергій Якименко.

Головна ідея його робіт – процес інтеграції емоцій у заломленні позірним хаосом зображення, в якому насправді приховано гармонію цілого. Узгодженість обох вимірів – внутрішнього та зовнішнього, на думку автора, народжується від поєднання протилежних за якістю сутностей.

Сергій Якименко живе та працює у Харкові. Займається живописом у стилі поп-арт, графіті та книжковою ілюстрацією. Номінант премії PinchukArtCentre–2015. Виставки його проектів проходили в художніх галереях Києва та Харкова (Unlimited Art Foundation, PinchukArtCentre).