Рубрики
UKRAINE

У Києві відкриється Міжнародний форум фотографії KyivPhotoWeek 2018

24 жовтня у БЦ «Торонто» відбудеться відкриття Другого Міжнародного форуму фотографії KyivPhotoWeek 2018.

Цьогорічна тема форуму «Human.Enviroment» — про людину та середовище, в якому вона живе. В експозиції візмуть участь більш як 50 українських та зарубіжних фотографів. Цьогорічна тема форуму «Human.Enviroment» — про людину та середовище, в якому вона живе. В експозиції візмуть участь більш як 50 українських та зарубіжних фотографів.

Значну частину експозиції Форуму складе концептуальна фотографія – одна з сучасних тенденцій у світовій фотографії. Будуть представлені роботи Олександра Клименко, Ігоря Гусева, Сергія Тумасова. Майстер фотографії з Австрії Петер Лаглер продемонструє свою колекцію фотографічних абстракцій.

У основній експозиції відомий український фотограф Ігор Гайдай представить нові роботи з різних проектів. Особливо вразить глядача світлина з проекту «Разом», на якій закарбовано більше тисячі дітей-сиріт, які співають у хорі. Фотограф з Непалу Горак Біста продемонструє свої замальовки з життя в гірській країні та проведе майстер-класс.

Ukrainian Institute of Public Diplomacy репрезентує візуальний проект «Діти у війні» про життя дітей, що мешкають на прифронтових территоріях Сходу України, який був представлений у Берліні, в рамках Європейського місяця фотографії.

«Західний ринок дуже схильно ставиться до концептуального фотомистецтва, відслідковує і щиро приймає нові роботи. Суми гонорарів за які, іноді досягають декількох мільйонів. Яскравий приклад: за «Рейн-2» Андреас Гурскі, випускник відомої Дюссельдорфської школи мистецтв, отримав більше чотирьох мільйонів доларів. У рамках спеціального проекту «Namib.Adstract» український фотограф Сергій Тумасов продемонструє підбірку абстрактних пейзажів з пустелі Наміб, виконаних саме в дусі цієї школи», — коментує арт-директор форуму KyivPhotoWeek Влад Тузов.

  • Відкриття: 24 жовтня о 19.00.
  • БЦ Торонто (Київ, вул. Велика Васильківська, 100)