Рубрики
UKRAINE

Фотографії з колекції сім’ї Гриньових покажуть у Києві

1 березня в київській художній галереї Mironova Foundation, відбудеться відкриття виставки знімків відомих харківських фотографів з колекції сім’ї Гріньових.

У 70-х роках XX століття бере свій початок  так звана “Харківська школа фотографії”, що з часом стала одним із визначальних соціокультурних феноменів  українського мистецтва.  Сьогодні одна із важливих відмінностей “школи” — вона не перетворилась на історичний релікт. Процес її трансформації та розвитку триває і досі: представники школи одні з тих, хто визначають сучасне мистецтво України, працюють в актуальному контексті і беруть участь у формуванні нового покоління.

У 1994 році Татьяна і Борис Гриньови заклали основи колекції, яка сьогодні трансформується у зібрання, що представляє розвиток і множинність художніх підходів українського мистецтва. Колекція Гриньових — одна із небагатьох в країні, в якій принципи публічності та освіти є ключовими, що переміщує колекціонування зі сфери приватного захоплення в суспільно-важливу культурну практику.

У 2018 році почався процес передачі частин робіт Харківської школи з Колекції Гриньових у Фонд однієї з найвідоміших центрів мистецтв Європи. Офіційна присутність Харківської школи в європейській інституції є не тільки підтвердженням його унікальності, а необхідною можливістю осмислення і нового погляду на феномени українського мистецтва.

  • Відкриття: 1 березня о 19:00 
  • Mironova Foundation (вул. Лаврська 9)
  • Вхід на виставку — вільний