Рубрики
UKRAINE

Mironova foundation представили груповий проект «Занурення»

3 квітня у арт-просторі Mironova foundation відбулося відкриття групової виставки «Занурення».

П’ять молодих українських художників – Юлія Бєляєва, Беата Корн, Антон Поперняк, Сергій Западня та Віктор Мельничук представлять живопис, скульптуру та арт-об’єкти і спробують показати особливий стан свідомості, який дарує захоплення та нестерпну легкість буття.

Сучасний світ з усім своїм божевільним різномаїттям пропонує безліч варіантів занурень. Політичні ігри, революції та війни, релігійні та антирелігійні зібрання, боротьба за права, за своє місце в суспільстві, побудова бізнесу, кар’єри, особливий спосіб життя, тренінги, карнавали, рейви, віртуальна реальність, нарешті.

Обирай своє занурення, той особливий, часто штучний, стан свідомості, при якому самоусвідомлення себе, як особистості зменшується чи втрачається зовсім. Але є речі, занурюючись в які, ми відкриваємо нові форми та змісти, глибини внутрішнього світу і відчуваємо ту незбагненну легкість буття, яка дарує натхнення та налаштовує на творчість.

Витончена гармонія природи, авторськи переосмислена в арт-об’єктах Беати Корн та Сергія Западні, захоплююче своєю непізнаністю безмежжя глибини в живописі Віктора Мельничука, кохання у магічному реалізмі диптиха Антона Поперняка, пошуки себе, відкриття нових сенсів у скульптурі Юлії Бєляєвої, — ось величини, які варті безкінечного занурення, варті мистецтва, вважають учасники проекту.