Рубрики
UKRAINE

У Києві покажуть фільм відомого французького художника JR

6 червня в рамках Фестивалю американського кіно «Незалежність» покажуть документальний фільм Аньєс Варди і вуличного художника JR «Обличчя, села».

Це документальний фільм-мадрівка двох всесвітньо відомих і впливових французів: режисера Аньєс Варди та вуличного художника JR, який помістив піраміду Лувра у розщелину і відтворив Берлінську стіну. 34-річний JR і 89-річна Варда вирушають у подорож Францією, аби показати країну такою, яка вона є.

Вони мандрують у фургончику з фотобудкою і знімають випадкових перехожих, а потім розклеюють масштабні чорно-білі портрети на стінах міст. «Ми завжди бачили героїв у випадкових людях», – розповів JR виданню Variety. «Ви можете зупинити будь-кого на вулиці і знайти дивовижну історію».  

Прем’єра «Обличчя, села» відбулася 2018 року на Канському кінофестивалі, де отримала приз «Золоте око» як найкращий документальний фільм. Також стрічка номінувалася на «Оскар» як найкращий документальний фільм.

«Світ у хаосі і ми намагаємося показати, як можна вижити в цьому світі за допомогою дружби, любові і роботи», – говорила про фільм сама Варда. У березні цього року Аньєс померла у Парижі у віці 90 років.