Рубрики
UKRAINE

Gallery 83 покаже кураторський проект Дар’ї Біленко

27 серпня в Gallery 83 буде презентовано арт-проект «Emoveo» чотирьох авторів: Тетяна Русецька, Тетяна Колісник, Поліна Кузнєцова, Євгеній Примаченко. Експозиція виставки складається з живописних полотен, а також скульптури.

Назва виставки «Emoveo» (лат. — вражаю, хвилюю) відсилає нас до роздумів про природу емоцій і почуттів. Емоції — це особливий вид психологічних станів людини. «Мова емоцій» одна для всіх живих істот на нашій планеті. У повсякденному житті ми, навіть не замислюючись, пускаємо в хід ці поняття: вони спонукають нас до дії, опановують нашими думками, провокують зробити той чи інший вчинок. Емоції і почуття притаманні кожній людині. Але чи замислюємося ми, що це таке і в чому відмінності між цими поняттями, як вони впливають на наше життя, і як навчитися їх зчитувати.

«Для всіх творчих людей дуже важлива емоційна сторона їхнього життя, з цього складається їх сутність — піддавшись емоціям або короткочасному спалаху почуттів може народитися на світ твір мистецтва. У проекті «Emoveo» мені, як куратору, хотілося за допомогою візуальної мови показати процес становлення емоційного бекграунду кожної людини. Сучасне мистецтво — це рефлексії, але не тільки зовнішніх тенденцій і реалій, а й, в першу чергу, внутрішніх станів. Автори Тетяна Русецька, Тетяна Колісник, Поліна Кузнєцова, Євгеній Примаченко — дуже різні як особистості, але в їхній творчості простежується об’єднуюча риса  — здатність до емоційного резонансу за допомогою своїх робіт», — розповідає куратор виставки Дар’я Біленко.

Виставка «Emoveo» — це проект з невербальною складовою — емоційний провідник між глядачем і автором, між героєм роботи і зовнішнім світом. У роботах авторів закладені емоційні коди, за якими можна зчитувати сенси.

  • Відкриття: 27 серпня о 19:00 
  • GALLERY 83 (вул. Тарасівська, 3а)
  • Вхід на виставку — вільний
  • Тривалість виставки: 27.08 – 08.09