Рубрики
UKRAINE

У Києві відкрилася персональна виставка Віктора Сидоренка

25 вересня в приміщенні Карась Галереї відбудеться відкриття виставки Віктора Сидоренка «Атрибуція часу».

Людина, як дзеркало епохи — ця тема наскрізно пронизує усю творчість автора. Тлом, часовим дзеркалом для фігур, що змальовуються, стають епохи. Творення, руйнування, війни переходять одне в одне, тут герої постають у створеній митцем уніформі, прояві уніфікованої свідомості.

Вперше цей місткий символ Віктор виявив у роботі «Вторгнення» (1995). Застосований метафоричний спосіб, уможливив ємно окреслити складні трансформаційні зміни, які відчуває особистість на шляху власної ідентифікації. Ця метафоричність розкриває і більш глобальний сенс: свобода, це не лише внутрішня боротьба і пошук шляхів до самовизначення, а, передовсім, складний шлях крізь соціально-екзистенційні обмеження будь-якої системи.

Частина робіт проекту присвячена молодим воїнам і створена на основі документальних армійських фото, як фантом повернення до споконвічного — реального жертвопринесення богові війни. Оголене, беззахисне тіло героя символізує біоресурс системи. Його субтильність підкреслює трагізм буття, закладений у кожній соціальній формулі, у будь-якому суспільному устрої.