Рубрики
UKRAINE

GALLERY 83 презентує персональну виставку Ленни Шарашидзе Terra Incognita

23 червня GALLERY 83 презентує другу персональну виставку Ленни Шарашидзе Terra Incognita.

Виставка Ленни Шарашидзе Terra Incognita –  це ліричний відгук, своєрідне послання, з обережністю вкладене в стрічку часу, що повільно згортається. Відкрити це послання може кожний — за допомогою символів, знаків, підказок, що розкидані експозиційним периметром, знайти в ньому власні емоцію і відгук.

Виставка включає в себе більше 20  фотографій, відео- арт та лімітовану колекцію принтів на шовку. Підготовка велася більше року, і такий масштабний проект в області фотографії —  абсолютно новий досвід  для художниці, свого роду Terra Incognita.

Виставка стала завершенням черги коротких, яскравих мандрівок протягом останніх двох років,  найемоційнішою з яких стала подорож Португалією. Ця країна у більшості асоціюється з сумними, не завжди зрозумілими за змістом словами саудаде, фаду, фатум. Та водночас Португалія — це Океан, дивовижна  архітектура, незабутні історії, наповнені музикою. Все це розмаїття сплелося в єдиний смисловий вузол,  який набув формату повноцінного проекту, та продовжує пульсувати і наповнювати простір галереї шумом прибою.

«…захотілося поділитися своїми відчуттями краси світобудови і крихкості буття, якими просякнуто все в цій частині земної кулі;  поділитися так,  щоб кожний відвідувач зміг насититися парадоксальним поєднанням ніжності і стійкості одночасно… Погляд упав на старі дахи, які час вкрив квітами неймовірного синього кольору…  Спало на думку, що Тerra Incognita — це не тілько невідоме, але й те, що було невідомим колись, а тепер — подає знаки з минулого… Цікаво було грати поняттями. Наприклад, Terra, що в перекладі означає земля, грунт, продукт вивітрювання твердих гранітних порід  — звідси є логічними зображення землі, піску, скель — і  Terra Incognita —  невідома земля, якою мені хотілося позначити метафоричну сутність моменту, що відбувається тут і тепер для кожного».