Рубрики
UKRAINE

Українська галерея вперше візьме участь у престижному світовому фото-ярмарку PHOTO LA

27-28 червня провідна українська галерея Mironova Gallery презентує проєкт на авторитетному світовому арт-ярмарку фотографії PHOTO LA в Лос-Анджелесі. В проєкті буде представлена творчість трьох митців – найтитулованішого українського фотографа Бориса Михайлова, зірку сучасної світової фотографії американця Роджера Баллена та найперспективнішого молодого українського фотографа Сергія Мельниченка.

PHOTO LA – один з найбільш вагомих та знакових арт-форумів світу, який існує вже три десятиліття. Міжнародний арт-ярмарок фотографії був заснований у 1992 році і за час свого існування прийняв понад 700 галерей, видавців та арт-дилерів з усього світу. Щорічно форум запрошує понад 10 тисяч відвідувачів з міжнародної арт-спільноти, серед яких куратори, колекціонери, та поціновувачі фото-мистецтва. PHOTO LA зарекомендував себе як джерело для відкриття найінноваційнішої сучасної фотографії. Підтримуючи свою інноваційність, цього року форум проходить в режимі онлайн, що, за словами організаторів, відкриває ще більше можливостей для світових фото-презентацій.

Mironova Gallery стала першою та єдиною українською галереєю, що має можливість представити свій фото-проект у престижному форумі. Для презентації галерея підібрала зірковий склад фото-художників різних за стилем та творчим методом, але безперечно значимих для розвитку сучасного фотомистецтва. У проекті галереї представлені чотири масштабні фотографії Бориса Михайлова із найбільш популярної серії «Вчорашній бутерброд». Саме ця серія принесла Михайлову перший успіх. За допомогою нашарування слайдів фотограф створює унікальну метафоричну картину навколишнього світу. Творчість Роджера Балена, його неперевершений «баленівський стиль», представлені фотографіями із серії Woodstock, присвяченої особливій атмосфері контркультури 60-х років минулого століття. Настроям сучасної молоді та їх рефлексіям на сьогодення присвячені роботи з нової серії Сергія Мельниченка Young and free.

«Впевнена, що успіх нашого проекту та можливість взяти участь у такому престижному арт-форумі полягає саме в тому, що представлені автори та їх роботи демонструють високий художній стиль, актуальну тематику та унікальний творчий метод сучасного фотомистецтва», — розповідає засновник Mironova gallery Тетяна Міронова.