Рубрики
UKRAINE

Юридичний перформанс “ПроМайновіПрава або як привласнити прикраси, стілець, йоркширського тер’єра та покласти в один файл”

Чи ви знали, що отримуючи твір у дарунок аби забезпечити свої права на нього необхідно оформити договір дарування? А в якому випадку за цей дарунок треба платити податки?

З 8 грудня по 5 січня в Аукціонному домі «Корнерс» відбудеться кураторський проєкт Анни Морозової, який презентує в одному просторі юридичні документи та твори мистецтва. Основою для виставки став онлайн-перформанс Алевтини Кахідзе та Law Net, який тривав близько двох місяців під тегом #ПроМайновіПрава на сторінках Facebook.

В залі Аукціонного дому «Корнерс» буде представлено 9 правових випадків, деякі з них доволі унікальні, як наприклад переробка творів Марії Примаченко Алевтиною Кахідзе, та показ твору на замовлення видання про моду “Vogue”.

Вперше кожен зможе розібратися в правових врегулюваннях передачі та отримання творів мистецтва, що є новим типом соціальних відносин. Документи дарування, купівлі-продажу, або ліцензія — це “правове розмаїття” на рівні мистецьких жестів.

Подія майже виверне той бік мистецтва, який зазвичай замовчується. В рамках проєкту договори про права та обов’язки між художниками та власниками унаочнюють крихкість мистецтва та оголюють нюанси, які заздалегідь передбачає юрист, аби із ними не зіштовхнулися автори, колекціонери та потенційні власники.

Виставка матиме і практичний компонент — відвідувачі зможуть ознайомитись з, розробленими юридичною компанією Law Net, шаблонами договорів й описами унікальних правових випадків. Всі юридичні випадки будуть “проілюстровані” роботами концептуальної художниці Алевтини Кахідзе, яка діє в мистецькому полі понад 20 років.

  • Алевтина Кахідзе спільно з LAW NET
  • вул. Кудрявська, 8-а (Аукціонний дом “Корнерс”)
  • 8.12 — 5.01.2021
  • #ПроМайновіПрава