Рубрики
UKRAINE

Українська ІТ-компанія MacPaw відкриє музей Apple у Києві

Українська ІТ-компанія MacPaw анонсувала роботу над музеєм Apple, він з’явиться на базі креативного простору MacPaw Space.

У 2017 році MacPaw анонсувала відкриття музею вінтажних Mac-комп’ютерів у своєму офісі. На той час колекція налічувала близько 70 експонатів, які компанія купила на аукціоні в легендарного сервісного центру Tekserve в Нью-Йорку. Згодом компанія MacPaw придбала унікальну збірку техніки Apple у приватного польського колекціонера, значно збільшивши колекцію. Зараз колекція налічує 323 експонати, частина з яких буде представлена у новому просторі компанії.

Екземпляри колекції:

  • Macintosh 128k з автографом Стіва Возняка
  • Macintosh Portable, перший «портативний» комп’ютер Apple вагою понад 7 кг.
  • Twentieth Anniversary Macintosh, який на момент анонсу коштував $7499. Співробітники в смокінгах доставляли ТАМ клієнтам у лімузині та допомагали з його установкою.
  • iBook Clamshell — перший комп’ютер з мережевою картою AirPort, який вперше забезпечив масовий бездротовий доступ до Інтернету.

Над концепцією музею працювала студія Photinus, відома за проєктами для Ukraine WOW, Національного художнього музею України й ООН. У MacPaw не називають конкретну дату, але повідомили, що відкриття музею відбудеться в найближчий час.