Рубрики
UKRAINE

У Києві покажуть виставку молодого художника Євгена Лісняка «Safe Place»

З 4 липня по 4 серпня в KIRISENKO ART GALLERY проходитиме виставка Євгена Лісняка «Safe Place».

Пандемія коронавірусу, попри її масштабність, примусила світ поставити глобалізацію на паузу і звернутися до локальних процесів. Обмеження у вільному пересуванні, що й досі коливаються, мов маятник, змістили оптику людей на буденне і домашнє. Узвичаєне повсякденне перетворилося на калейдоскоп подій, об’єктів і вражень, які раніше залишалися в тіні діяльності, перманентно спрямованої назовні.

Представлена в експозиції серія робіт Євгена Лісняка продовжує концепцію попередньої серії автора “Hometrips”, основною конотацією якої було окреслення нового статусу людських помешкань з початку глобальної пандемії, коли власна домівка стає для мешканця своєрідною terra incognita, а звичні для ока об’єкти інтер’єру набувають оновлених та вагомих сенсів.

Що спонукає бажання називати певне місце домом? Як реальність у вигляді певного набору побутових механізмів відображається в свідомості сучасної людини? Роботи з нової виставки художника “Safe place” зачіпають проблематику трансформації поняття «свого місця». Живописність у практиках Лісняка виступає динамічним нарисом вищезгаданих процесів, де залишається простір домислити сюжет, перебуваючи в позиції глядача.

Євген Лісняк народився в Кривому Розі. Навчався у Львівській національній академії мистецтв та КАМА. Молодий художник підкорює українську арт-сцену розмаїттям власних живописних експериментів з абстракцією, використовуючи акрил, пастель, кольоровий спрей. Живе та працює в Києві.

  • Відкриття: 4 липня
  • KIRISENKO ART GALLERY (Тарасівська, 40/52)
  • Вхід на виставку — вільний
  • Тривалість виставки: 04.07 – 04.08