Рубрики
UKRAINE

Видавництво РОДОВІД та MYPH випускають книгу про школу «Молодої Миколаївської Фотографії»

MYPH — перше фотовидання про школу «Молодої Миколаївської Фотографії», яку 2018 року заснував Сергій Мельниченко. Вона починалася в рідному місті Мельниченка, але тепер його учні — по всій Україні та за кордоном.

«Коли задумував Школу, — розповідає Сергій, — хотілося працювати над розширенням уявлень і розумінням сучасної фотографії серед фотомитців, колег, учнів. Хотілося професійного росту, спілкування. І ми багато зробили за чотири роки існування MYPH: окрім практичного навчання, організували та взяли участь у понад двадцяти проєктах (виставках, фестивалях, ярмарках тощо) в Україні, Польщі, Італії, Франції, Австрії та Південній Кореї. Після початку вторгнення росії в Україну школа створила власну колекцію NFT. У ній — 333 фотографії, а 50% коштів від їх продажу перераховуються на допомогу армії та постраждалим від війни».

До фотокнижки Сергій Мельниченко як укладач відібрав 60 авторів. Дизайнерка Катерина Лесів запропонувала ідею діалогів, щоб фотомитці продовжили спілкування зі вчителем та авторами книжки, розповіли про свої пошуки, думки та мрії.

Фотокнижку вже можливо замовити за предплатою. Передплата триває до 15 вересня. Друк — кінець вересня 2022.