Рубрики
UKRAINE

Єгор Зігура репрезентує українське мистецтво на міжнародному проєкті Sculpture by the Sea в Австралії

Sculpture by the Sea в австралійському Сіднеї – одна з найбільших у світі експозицій скульптур під відкритим небом. Цього року вона відзначає свій 23-й день народження і запрошує на вражаючу прогулянку від пляжу Бондай (Bondi Beach) до Тамарама (Tamarama Beach) з 24 жовтня – по 10 листопада 2019 року. Ця культова подія на декілька тижнів перетворює узбережжя Тихого океану на скульптурний парк довжиною в 2 кілометри. На виставці представлено понад 100 скульптур, створених авторами з усього світу. Минулого року подію відвідали понад 400 000 осіб.

Організатори отримали понад 400 заявок від художників із 30 різних країн. Попередній відбір був проведений кураторським комітетом, у складі якого: доктор Малколм Баутерс, директор галереї Школи творчих мистецтв Університету Тасманії; доктор Майкл Хілл, голова відділу історії і теорії мистецтв у Національній школі мистецтв (Сідней); Анна Мі, радниця з кураторства Sculpture by the Sea (Китай); Венді Текель, художниця, почесний гість події, експерт-спостерігач.

Цього року професійне журі міжнародної художньої експозиції запросило до участі українського митця Єгора Зігуру. На виставці в Сіднеї тимчасово інстальовано диптих Awakening (скульптури Kore & Colossus Awakening; 2016).

Головна ідея робіт полягає в тому, що людство має осягнути себе поза примарних ідей, заяложених штампів, сумнівних цінностей та марних прагнень і отримати надію на майбутнє, сповнене духовних цінностей, які закладені з давніх часів.

Диптих Awakening передає момент пробудження людини за сучасної доби, коли нинішня цивілізація споживання, за авторським баченням, увійшла у кризову стадію свого розвитку.

Варто зазначити, що Єгор Зігура став першим українським митцем, який представив свої роботи на виставці Sculpture by the Sea за всі роки існування заходу. Діяльність автора підтримує NewNow Gallery.