Рубрики
UKRAINE

Voloshyn Gallery покаже новий цикл живописних робіт Володимира Буднікова

Voloshyn Gallery представляє персональну виставку «Напис» Володимира Буднікова. Виставка є презентацію нового циклу живописних робіт Буднікова з однойменною назвою – «Напис».

«Працюючи, я зосередився на обставинах, за яких може відбутися мова, а також на тому, що їй загрожує або перешкоджає. Ба більше, я взявся до «написання», чим наче повернув живопис до його буквальної суті – принципу, згідно з яким мова стає живою, «живим письмом». Напис постає межею між зображенням і наративом, перебуваючи на обох теренах воднораз, оприявнюючи у своїй перспективі те, яким чином абстрактний малюнок тримає зміст».

«Мені було важливо зосередитися саме на тривалості написання, на процесі у сенсі progress, як зростання або виходу на поверхню, коли напис викриває себе у плинності. Я сконцентрував увагу на написі як незавершеній дії задля того, щоб зрозуміти, як ведеться слову під час того, коли його кажуть. Власне, у справі спостереження за розвитком власної праці над проєктом я окреслював маршрут між двома потаємними точками задуму та втілення. Між цими двома пунктами перебуває те, що називають процесом художньої праці. Тож я взявся пильнувати вразливе просування думки найбільш небезпечною ділянкою, де вона йде відкритою та незахищеною, оформлюючись. Якщо початкова тема роботи художника є таємницею через свою абстрактність, нереальність, рішення закінчити працю з’являється від розуміння, що робота знов занурюється до таємниці». 

  • Відкриття: 23 листопада о 17:00
  • Voloshyn Gallery (Київ, вул. Терещенківська, 13)
  • Вхід на виставку — вільний
  • Виставка триватиме з 23 листопада по 18 грудня