Рубрики
UKRAINE

Відкриття виставки Влада та Олександри Кришовських «Boston Dynamics»

4 січня в київському ЦСМ «Білий Світ» відбулося відкриття виставки живопису і скульптур Влада та Олександри Кришовських «Boston Dynamics».

«У той час, як роботи з Boston Dynamics готуються захопити Землю, автори вирушають у вигаданий всесвіт, де перемогу над роботами здобули коні. Вони й стали панівною цивілізацією.»

Всесвіт Boston Dynamics – вигаданий альтернативний світ зі своїми законами і міфологією. Він розкривається за допомогою портретів персонажів, яких мандрівники зустріли на своєму шляху. Тут усім заправляють коні і ще пара особин інших видів. Цивілізація коней займається тим, що їй по кайфу, а саме – бігає. Ця цивілізація неймовірно розвинена, а спорт для її представників не травматичний; вони влаштовують перегони тому, що їм це подобається.

Подружжя художників повідомляє, що існують інші світи з відмінною естетикою, вільні від стереотипів. Описуючи цей всесвіт, Влад використовує експресивні червоний і чорний, плями і спотворені лінії, а хаотичні фактури і псевдотекст підкреслюють безглуздість вигляду героїв… Експериментальні скульптури Олександри легко підлаштовуються під абсурдний світ Boston Dynamics і підтримують його настрій власною брутальністю і багатими фактурами.

Все це створює вкрай своєрідну реальність, наповнену нісенітницями, спонтанністю і непередбачуваністю, гумором і свободою від умовностей.

  • ЦСМ «White World» (вул. Пушкінська, 21)
  • Вхід на виставку — вільний
  • Виставка триватиме до 22 січня