Рубрики
UKRAINE

Фестиваль Odesa Photo Days 2020 оголосив міжнародний Open Call

Шостий міжнародний фотофестиваль Odesa Photo Days 2020 відбудеться в Одесі 23–26 квітня. Тема цьогорічного фестивалю і відкритого конкурсу на участь у головній експозиції — «Хто поруч з тобою». Заявки на Open Call приймаються до 1 березня 2020 року.

  • Концепт

Як часто ми звертаємо увагу на людей поруч? Що ми знаємо про своїх сексуальних партнерів, про людей, із якими живемо під одним дахом, про власних дітей, про друзів чи незнайомців, з якими випадково пересіклись в магазині чи транспорті? Ми плекаємо ілюзію ніби знаємо про життя у сусідніх країнах, але насправді бачимо тільки те, що потрапляє у гарячі новини. Ба більше — ми не завжди можемо пригадати, з якими державами граничить наша, досі дивуємося різним смакам і думкам. І коли врешті решт поруч опиняється ІНША людина з поглядами, що мають розбіжності з нашими, це викликає дискомфорт і агресію замість бажання до неї прислухатися та зрозуміти.

Сучасний світ відкритий через мережу інтернет, але водночас закритий через бульбашку наших соціальних контактів; потік інформації шалений, але водночас контролюється та лімітується в кожній країні; доступ до знайомства з новими людьми відкритий через мобільні додатки, але при зустрічі ми ніяковіємо і не знаємо, як провести з людиною більше ніж півгодини. Пропонуємо разом звернути увагу на тих, хто поруч, спробувати зрозуміти ІНШОГО, дізнатись про тих, хто далеко географічно, але на тій же самій півкулі. Хочемо побачити та показати історії про інші, незрозумілі традиції, цінності та пристрасті. І тим самим спробувати зрозуміти що нас, таких різних, досі об’єднує і чи об’єднує взагалі.

  • Умови участі

До участі у конкурсі приймаються одна серія робіт від автора.

1. Формат PDF, максимальна кількість сторінок — 10, кількість фотографій — необмежена, короткий текст-опис серії. Приклад експонування і технічні вимоги — за бажанням.

2. Назва файлу у форматі: Ім’я_Прізвище_назва проекту.

3. Тема листа «Open call Прізвище_ім’я_країна»

4. Заповнити онлайн-форму

5. Внесок від автора – 15 євро або 400 UAH

Для здійснення оплати: в євро — PayPal, у гривнях — Приват Банк на номер картки 5169 3305 1242 6013. У полі «призначення платежу» необхідно обов’язково вказати: «Обробка зображень для Open call_Прізвище_ ім’я_країна». Роботи і підтвердження оплати надсилати на thephotodays@gmail.com. Останній день прийому заявок – 1 березня 2020

В оформленні візуального стилю використана робота Анастасії Старко за згодою авторки.