Рубрики
UKRAINE

Нові роботи Юрія Денисенкова покажуть в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок»

11 березня в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок» буде презентовано персональний проект Юрія Денисенкова STAGE. До експозиції увійде живопис та відеороботи, які було створено протягом останніх двох років.

Проект «STAGE» (2020) продовжує тему конфлікту між реальним та псевдореальним в середовищі існування людини, розпочату в попередній живописній серії «BACKSTAGE» (2018). Місцем дії залишається знімальний майданчик популярних ТВ-шоу. Втім, якщо раніше фокус уваги був спрямований на темряву лаштунків, то тепер герої картин виходять на омріяну сцену. Однак коли вони зрештою стикаються зі штучною реальністю, то починають втрачати себе.

«У «STAGE» не йдеться виключно про телебачення. В будові знімального процесу ТВ-шоу я бачу аналогію з реальним життям. Де сцена — це ідеальне місце з нав’язаними стереотипами індустрії краси, штучної ейфорії щастя; та залаштунки, де залишається справжня реальність, сповнена ризику відчуження і боротьби. Вихоплені моменти з контексту знімального процесу знаходять нові смисли. Вони переходять в іншу образну площину, апелюючи до питанням втрати особистості і духовного краху, боротьби людини за власну ідентифікацію, відмови від нав’язаних системою масмаркету цінностей. Герої картин не витримують постійного спостерігання за ними та захищаються від нав’язливої реальності. Чорне тло несе у собі метафізичний зміст, який нівелює поняття місця і часу, і зосереджує погляд на внутрішній драмі людини. Фарба, яка тече, метафорично відтворює відчуття тривоги та нескінченності процесу», — розповідає художник Юрій Денисенков.

У  2019 році Юрій Денисенков отримав головну премію конкурсу OBJECTS contemporary art prize 2019. Як переможцю конкурсу, художнику була надана можливість презентувати свої проекти в Берліні та Києві. 18 жовтня 2019 року у Берліні, у галереї Art and Talking, відбулася персональна виставка Юрія Денисенкова, 10 березня 2020 року відкривається персональний проект STAGE в МЦ «Шоколадний будинок».

  • Відкриття: 11 березня о 18:00 
  • Мистецький центр «Шоколадний будинок» (Шовковична, 17/2)
  • Вхід на виставку — вільний
  • Тривалість виставки: 11.03 – 18.03