Рубрики
UKRAINE

Щербенко Арт Центр оголошує прийом заявок на конкурс молодих українських художників МУХІ 2021

Щербенко Арт Центр оголошує старт прийому заявок на участь у восьмому конкурсі молодих українських художників МУХІ 2021.

Загальний призовий фонд конкурсу МУХі 2021 – 70 000 грн. Переможець отримає грошову премію – 40 000 грн. та можливість реалізувати власний проєкт у галерейному просторі (або під егідою) Щербенко Арт Центру у 2022 році.

Також міжнародна експертна комісія обере двох призерів, які отримають грошові премії у розмірі 15 000 грн. та інституційну підтримку в реалізації власного виставкового проєкту.

Десять фіналістів конкурсу стають учасниками групової виставки, яка відбудеться у жовтні-листопаді 2021 року у просторі Центру сучасного мистецтва М17.

Дедлайн подачі заявок 30.04.2021, 23:59. Для участі у конкурсі необхідно подати від трьох до п’яти реалізованих та/або нереалізованих проєктів з концепцією та візуальним супроводом (фото, відео, візуалізація).

В основі проєкту – конкурс, що проводиться за такими правилами:

  • участь беруть молоді українські художники віком від 21 року;
  • учасником може бути тільки громадянин або громадянка України;
  • фіналістів і переможців конкурсу обирає (з 2015 року – міжнародна) комісія експертів, до складу якої входять куратори, директори музеїв, арт-центрів, галерей, мистецтвознавці та художники;
  • художник може потрапити до складу фіналістів МУХі лише один раз.

Заповнити заявку і взяти участь у конкурсі можна за посиланням – https://forms.gle/PYRPfYBRKrC2sUjt6. 

Інформація про конкурс

МУХі – це поліфункціональний проект, спрямований на послідовну і тривалу роботу з підтримки українських художниць і художників на етапі їхнього становлення.

Назва МУХі є абревіатурою від «Молоді Українські Художники». Перша виставка МУХі була презентована в 2009 році в Боттега Галереї. У 2021 році проект буде реалізовано увосьме. Засновниця проєкту МУХі – кураторка і галеристка Марина Щербенко.

Партнерами-інституціями, у яких проходив конкурс МУХі до цього були Національний музей Тараса Шевченка (2019 та 2017 рр.) та Інститут проблем сучасного мистецтва (2015 та 2011 роки). У 2019 році конкурс отримав грант на фінансування від Українського культурного фонду за програмою «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти.» (скорочено: Н.О.Р.Д.), а саме лотом «Дебюти».