Рубрики
UKRAINE

Voloshyn Gallery відновлює роботу в Києві

Voloshyn Gallery відновлює роботу в Києві та представляє групову виставку «Камера Oбскура». Учасники виставки: Кразіміра Бутцева, Відкрита Група, Нікіта Кадан, Брілант Мілазімі, Міла Паніч, Влада Ралко, Євген Самборський та Леся Хоменко. Ця виставка – спроба показати світло у тьмі, яка охопила Україну, крізь призму авторського висловлювання художників та художниць, що апелюють до феномену фотографії та наголошують на її важливості в контексті війни.

Камера обскура – це прототип фотографічного апарату, що являє собою світлонепроникний ящик з отвором в одній зі стінок і екраном на протилежній стіні. Промені світла, проходячи крізь малий отвір, створюють перевернуте зображення на екрані. Саме з камери-обскура почалася історія фотографії, коли через маленький отвір на папір проєктували зображення предмета.

У рамках цієї виставки приміщення Voloshyn Gallery метафорично перетворюється на чорну камеру, а висловлювання митців — є променями світла, що у діалозі між собою створюють нелінійний зв`язок між інтуїтивним та дослідницьким й породжують асоціації, що виходять далеко за видиму лінію перспективи.

Виставка підкреслює особисті страхи кожного із нас під час війни та розглядає почуття людяності та гідності на стику з постійним екзистенційним конфліктом між особистою потребою в захисті та безпеці, прагненням свободи та незалежності. “Камера обскура” пропонує зануритися у темряву, десь між «теперішнім» і «майбутнім», одночасно вимушеним і прихованим, тілесним і чуттєвим, приватним та політичним, де поєднуються реальне життя і процес концептуального осмислення.

  • Відкриття: 14 квітня з 18:00 до 20:00
  • Voloshyn Gallery (вул. Терещенківська, 13) 
  • Вхід на виставку — вільний
  • Тривалість виставки: 14.04 – 21.05