Рубрики
UKRAINE

У Харкові покажуть фільм про подорож художника Гамлета Зіньківського до звільненого міста Ізюм

30 серпня в культурному просторі ART AREA ДК відбудеться показ документального фільму “Обережно! Життя триває”, присвяченого деокупованому Ізюму. Вперше стрічка була презентована в середині літа на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Після показу відбудеться Q&A сесія з Гамлетом Зіньківським і режисером фільму Антоном Штукою. Показ стрічки “Обережно! Життя триває” в Харкові супроводжуватиметься збором коштів на ремонт автівки для Сил Оборони.

Стрічка “Обережно! Життя триває” розповідає про подорож харківського стріт-арт художника Гамлета Зіньківського, до звільненого міста Ізюм, що в 60 км від лінії фронту. Художник малює свої роботи на вулицях зруйнованого під час російської окупації міста і спілкується з місцевими мешканцями. Один із них Володимир, місцевий, що втратив половину родини під час обвалу будинку. Взаємодія та спостереження за роботою художника надихають Володимира почати змінювати своє життя. Гамлет зустрічає різних людей, бачить їх повсякдення, їх стан, чує їх історії, відчуваючи гостроту їх травм навіть через рік після звільнення.

“Обережно! Життя триває” це унікальний портрет зруйнованого окупацією міста, розказаний через історії місцевих жителів і філософські роздуми вуличного художника.

  • Початок події: 19:00, 30 серпня
  • Місце: АRT AREA ДК (м. Харків, вул. Чернишевська, 13)
  • Вхід: вільний донат на ремонт автівки для Сил Оборони