Рубрики
UKRAINE WORLD

В музеї сучасного мистецтва міста Болонія відбудеться перформанс художниці Марії Прошковської

В неділю 17 вересня в музеї сучасного мистецтва міста Болонія відбудеться соло перформанс української художниці Марії Прошковської “Farina”.

В цьому проекті вона знову повертається до безкінечного циклу роботи з ручним жорном і протягом 5 годин без зупинок робитиме перед глядачами борошно з українського зерна, зпаленого прямим потраплянням російської ракети щоб розповісти світу про те, якою ціною Україні дається кожна зернина.

Куратори проекту Лоренцо Бальбі та Джуліі Пеццолі. Це не перша співпраця художниці та інституції, адже на початку повномасштабного вторгнення саме директор музею Лоренцо Бальбі та коммуна Болонії запросили Марію з сином в Болонью на довготривалу резиденцію. Цим проектом Марія також хоче подякувати місту та його жителям за прихисток, який вони з сином отримали тут в Болоньї в складний для них час.

Музей МАМbo перебудовано з будівлі, збудованої Франческо Занарді на початку ХХ сторіччя як муніципальна піч, а два величезні димарі старої Forno del і досі складають частину конструкції цього музею. Саме в цьому залі відбудеться перформанс художниці.

Проект відбудеться за підтримки AIDA.